האם לחולת לופוס מותר להוריד שיער בשיטה IPL

דיון מתוך פורום  לופוס

21/04/2023 | 12:36 | מאת: אביטל

בת 21 ובגיל 17 איבחנו אצלי לופוס, מאז המצב יציב ואני לוקחת פלקוויניל. הרופא שלי אמר לי שאסור להיחשף הרבה לשמש ואסור לעשות לייזר ורציתי לדעת האם גם שיטה של IPL אסור? תודה.

היי, אין מידע ספציפי לגבי שיטות להסרת שיער ולופוס, וודאי לא במימדים שיובילו להמלצות בעד ונגד. ויש כל כך הרבה שיטות שונות. אין מניעה, מצד שני ישנו סיכון פוטנציאלי. באופן עקרוני אפשר לנסות תחילה לבצע הסרה במקום מוסתר לוודא שלא נוצרת צלקת. בכל מקרה, רק ע"י מיכשור/ציוד מאושר ע"י משרד הבריאות. המלצה שלי להתייעץ במרכזים רפואיים בתי חולים, מרפאות משלבות. מצרף קישור של איכילוב https://www.tasmc.org.il/Aesthetics/Pages/Dermo-Aesthetics.aspx בהצלחה

מנהלי פורום לופוס