בירור ללופוס.................

דיון מתוך פורום  לופוס

07/04/2023 | 01:47 | מאת: עדי

שלום ד"ר וולמן, בתהליך הבירור ללופוס בבירור הגנטי נמצא נמצאו כמה מוטציות - הטרוזיגוטי ל- c7 ול- RAG2 ול- C7. השאלה- מה המשמעות של זה ? והאם זה שכיח ? ברקע- היו לי 4 הפלות ספטיות. יש אצלי חשד גבוה ללופוס. נוטלת פלקווניל ומטוטרקסט. כרגע - יש לי גם לעיתים תחושה של מעין קוצר נשימה. - זה גם קשור ללופוס ? ותופעה חדשה של "פריחץת הפרפר" אודם על האף והלחיים. עד עכשיו היה לי פריחה על רוב הגוף חוץ מהפנים. האם כל מצב של התפרצות דורש פניה לרופא ?

בדיקות גנטיות אינן חלק מאבחנה של לופוס או החלטות טיפוליות שקשורות למחלה. פריחה, כולל פריחת פרפר, בהחלט יכולה להיות סימפטום של לופוס גם קוצר נשימה, אולם אפשרויות אחרות הן תגובה למטוטרקסט, בעיות בראות או בלב שלאו דווקא קשורות ללופוס. כדאי לעבור ברור מתאים עם צילום חזה ואקו לב- לפחות כבדיקות ראשוניות. בהחלט יש מקום למעקב צמוד של ראומטולוג מטפל.

19/04/2023 | 12:35 | מאת: עדי

אני במעקב של אימונולוג. זה משנה אם זה אימונולוג או ראומטולוג ?

בוודאי. אם יש לופוס/חשד ללופוס ואת מקבלת טיפול בהתאם, צריך שהרופא המטפל יהיה ראומטולוג

מנהלי פורום לופוס