קשיון פרקיי האצבעות.

דיון מתוך פורום  לופוס

26/03/2023 | 19:00 | מאת: קשיון פרקיי האצבעות

שלום. אני בת 33 עם אבחנה על ספקטרום לופוס. לאחרונה שמתי לב למצב כזה...אם אני מאמצת את היד לד'ג לסגור חזק את הבקבוק... או לרדד בצק.. או תנועות מהסוג הזה היד כאילו "קופאת" לאחר המאמץ.. ואז משתחררת. זה קשור ללופוס ? מביך אותי לעלות כל מיניי תופעות לא ברורות לרופא...ולשאול אם קשור או לא. כי בסופו שת דבר הטיפול הוא זהה. בין אם המחלה היא עורית ובין אם המחלה מערכתית. לא גכה ?

שלום, תיאור הבעיה פחות מתאים ל"לופוס" אלא לבעיה אורטופדית שנקראת "אצבעות הדק" (לא לדלקת מפרקים). זו תלונה שכיחה למדי שכדאי )ללא חשש) להעלות מול הרופא המטפל, כך תוכלי לקבל התייחסות רצינית שכוללת בדיקה גופנית ואולי יהיה צורך בבדיקות נוספות (למשל, US או צילום כף היד). בהצלחה

מנהלי פורום לופוס