שלום ד"ר וולמן........

דיון מתוך פורום  לופוס

26/03/2023 | 16:32 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני בת 34 . נוטלת טיפול בפלקווניל ומטוטרקסט 12.5 מ"ג מזה כ 4 וחצי ח' . אך עדיין לא הגעתי לתגןסה הרצויה. עדיין חווה התפרצויות. כאבי מפרקים פריחות, נשירת שיער ופצעים בפה.ועייפות יום אחריי נטילת מטוטרקסט לאחרונה התחיל לי - יובש ממש חזק בעיניים. הם שורפות ומגרדות לי.ולעיתים קשה לי לבלוע את הכדורים... האם זה קשור לטיפול או ללופוס ? זה מפריע לי מאד.

יתכן שהטיפול לא מספיק יעיל- במקרה כזה אמורים למצוא שאין שיפור בתלונות ובבדיקות מעבדה, למרות התרופות. אז יש מקום לשקול החלפה או שינוי הטיפול אם מופיעות תלונות חדשות שלא היו קיימות לפני הטיפול, אז צריך לחשוב על תופעת לוואי קושי בבליעת כדורי MTX שכיח, במקרה כזה אפשר לעבור לזריקות תת עוריות.

26/03/2023 | 18:20 | מאת: עדי

תודה על המענה, יש מצב שהיובש בעיניים קשור לתסמונת סיוגרן ?

מנהלי פורום לופוס