תשובת בדיקת שלא התבצעה pANCA

דיון מתוך פורום  לופוס

23/03/2023 | 11:55 | מאת: זאב

קיבלתי תשובה לבדיקה זו: לא ניתן לקבוע בשל נוכחות Ana. לא נעשתה בדיקה של Ana. זה אומר שהAna חיובי?

הניסוח לא ברור, יש סתירה במשפט- אני לא מצליח להבין למה הכוונה.

24/03/2023 | 23:25 | מאת: זאב

אנסה להסביר. חולה sle שנים רבות. לראשונה נשלחה בדיקת ANCA. התשובה לבדיקה זו היא: שלא ניתן לבצע בשל נוכחות ana.. מצד שני לא היה לי ana זמן רב וגם בבדיקה זו לא נשלחה דגימה לana. האם בעקיפין ניתן להבין שיש אנא חיובי?

26/03/2023 | 09:44 | מאת: ד"ר וולמן

כן, לזו הכוונה. לעתים כשיש ריבוי נוגדנים, מכשיר הבדיקה לא מצליח להבדיל בינהם ומכאן ההודעה.

מנהלי פורום לופוס