בדיקות דם של ילדה בת 13.5

דיון מתוך פורום  לופוס

21/03/2023 | 00:19 | מאת: אלינה

בבקשה להביר את התוצאות של בדיקות ANA PROFILE POSITIVE RNP 7.8 Positive Sm (anti Smith Ab) 0.3 AI SSA <0.2 SSB <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN 0.9 Border Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 Centrom Ag Cenp-B Ab <0.2 dsDNA-Ab.Screen <1 ANTI CARDIOLIPIN IgM <1.5 ANTI CARDIOLIPIN IgG <1.6 ANTI CARDIOLIPIN IgA <2.0 A.B2 GLYCOPROTEI IgA <2.0 A.B2 GLYCOPROTEI IgG <1.4 A.B2 GLYCOPROTEI IgM c3 97.5 c4 31 ילדה מובחנת דמוי לופוס נפריטס. מצב כליוןת לאחר טיפול תקין לחלוטין, יש לה כאבי מפרקים ורגליים. נמצא במעקב בשניידר כבר מעל שנתיים. מה דעתך על מצב מורכבות של ילדה? בברכה

שלום, לופוס הינה מחלה רב-מערכתית, כלומר יכולהל ערב מספר מערכות. כלומר, במקרה שתיארת, מלבד הכליות יתכן מצב שתהיה דלקת גם במפרקים. אין זה אומר בהכרח שזה המצב, כאבים במפרקים יכולים לנבוע מסיבות אחרות, אבל צריך לחשוב על הקשר ולכן צריך להיבדק (לראות אם יש דלקת במפרק הכוונה למצוא סימנים של נפיחות, אודם, חום מקומי ועוד) בדיקה גופנית. צריך לעדכן את ראומטולוג הילדים המטפל (לציין כי כאן זה לא פורום ילדים אלא מבוגרים). בהצלחה ורק בריאות.

מנהלי פורום לופוס