תשובות בדיקות דם...לא ברורות

דיון מתוך פורום  לופוס

08/02/2023 | 02:15 | מאת: אני

שלום ד"ר וולמן. אני נוטלת מטוטרקסט מזה כ 12 ש'עקב לופוס עורי...חשד למערכתי. ובב"ד נמצא ערכים לא ברורים. נמצא iron גבןה - ערך עליון 170 ואצלי נמצא 234. - לפניי 3 ש' היה לי 46. רווין טרנספרין(טרנספרין סטיישן)- אצלי 64% וליקוציטם נויטרופילם - חלקל נמוכין חלקם גבוהים ו cRp 20. וטסיות ירדו מ-210 ל - 140 בתוך 3 ש'. שורה תחתונה- מה שהכי לא ברור לי זה העניין של הברזל. מה גורם.לברזל להגיע למצב כזה? והאם זה מצב מסוכן ? ב 3 ימים האחרונים יצאה לי פריחה חדשה- נקודות אדומות בעור- בעובי של חוד של מחט. באזור של כפות הרגלים..ירכיים ועל הבטן. ואפטות בפה... מה עושים ,?

לפי התיאור יש פריחה חדשה, אפטות בפה ובדיקות מעבדה חדשות לא תקינות- יכול להיות שפריטין גבוה בגלל הדלקת (למשל, CRP גבוה, לאוקוציטים גבוהים). בשל כך מציע להיבדק אצל רופא בהקדם, אולי צריך להרחיב את הברור, לפחות להמשך מעקב. בהצלחה

13/02/2023 | 08:25 | מאת: אני

תודה ד"ר על המענה. מאז השאלה...מכאבי מפרקים..זה המשיך לי לכאביי שרירים חזקים (כמו כאבים של שפעת חזקה) כל זה קשור ללופוס ? אני כבר לגמריי מיואשת וכאובה. יש מצב שהטיפול במטוטרקסט לא מספק ?

היי, בהחלט כן. זה מתכתב עם התשובה שלי לשאלה הראשונה שלך.

מנהלי פורום לופוס