העלאת מינון של פלקווניל

דיון מתוך פורום  לופוס

02/02/2023 | 12:51 | מאת: שי

שלום ד"ר, אני מטופלת בפלקווניל מזה כשנה, לא מאובחנת, אבל יש לי ana גבולי, אנטי רו וחלבון משלים c3 נמוך. אני לוקחת יום כדור אחד ויום שניים. לפני שהתחלתי עשיתי בדיקת שדה ראיה וגם לפני כמה ימים ויצא תקין. אני לקראת טיפולי פוריות. במעקב אצל ראומטולוג. הייתי בייעוץ אצל אימונולוגיות שהמליצה חודשיים לפני טיפול להעלות את המינון לשני כדורים ביום. השאלה האם זה לא מסוכן לקחת למשך חצי שנה, בערך, מינון גבוה יותר? אני שוקלת 48 ק"ג. תודה רבה

לפי חישוב צריך 0.5 מ"ג לק"ג, כך שיוצא בערך 350. את לוקחת 300. לדעתי סביר לקחת לתקופה שציינת 2 כדורים ביום (כלומר 400 מ"ג) אבל זה לא מבוסס על נתונים. כך שלדעתי שתי התשובות/האופציות נכונות... בהצלחה

02/02/2023 | 16:48 | מאת: שי

שלום ד"ר, לפי החישוב של 0.5 לקג, אני אמורה לקחת 240,כי אני שוקלת 48. לוקחת כרגע 300. אני יכולה להבין מדבריך שלתקופה של חצי שנה או טיפה יותר, לא ייגרם נזק במינון גבוה יותר?

צודקת לגמרי :) לדעתי מספיק 300 אם המחלה יציבה

מנהלי פורום לופוס