אורטיקריה שחזרה ולופוס !!

דיון מתוך פורום  לופוס

31/01/2023 | 06:56 | מאת: בן

שלום , אני בן 26 מגיל 14 בערך עד גיל 21 הייתה לי אורטיריה שלא הצליחה לעבור משום עזרה , ואז בגיל 21 עברה מעצמה 22 היום אני בן 26 אני מתאמן בגודו הייתי באימונים ביפן, תוך כדי התחיל לי גרד במפשעות עם קצת פריחה (עישנתי שם בגלל לחץ פעמיים ) זה היה נראה כמו שפשפת לא מעבר , חזרתי לארץ והתחיל לי גרד בחזה ובגב עם פפולות קטנות , רופאי עור אמרו אורטיקריה זה לא נראה כמו עכשיו יש לי מין משהו על היד שמגרד יותר מ 3 ימים לא עובר (אורטיקריה מעצמה היתה עוברת ) , על הראש תמיד מגרד לי כי סבוריאה נראה לי ובזקן , שאלה מראש : נגיד וזה לופוס האם אני יוכל להמשיך גודו , מה תוחלת החיים של לופוס ? והאם יש לי צורך להבדק , כי גם כשהייתי ילד לא באמת בדקו אם זה לופוס אלא קבעו מידית שזה אורטיקריה …

31/01/2023 | 07:23 | מאת: בן

בנוסף יש לי מדי פעם באימונים שהבוהן שלי ברגל הופחת להיות לבנה ואני לא מרגיש אותה כלל .. האם זה יכול הכל להיות קשור ?

31/01/2023 | 11:47 | מאת: בן

משהו שעוד העלה בי חשש זה שעכשיו הייתי מצונן ואני עד עכשיו משתעל כבר שלוש שבועות של צינון בכללי שאלות כלליות על לופוס ? גם אם זה לא זה האם אוכל להמשיך להתחרות עם לופוס ב גודו כמה חיים עם המחלה הזו ? האם זה פאטאלי או שחיים עם שה עד זקנה ?

אני מבין שאתה חושש שמדובר בלופוס אולם לא מבסס על משהו אובייקטיבי. כדי לענות על השאלה הזו כמו גם על אחרות, תפנה להערכה ראומטולוגית מסודרת. כתשובות כלליות- אבחנה נקבעת על בסיס מכלול פרמטרים- רקע משפחתי, רקע רפואי, בדיקות מעבדה כולל נוגדנים עצמיים (במיוחד ANA), בדיקה גופנית ועוד. לגבי פרוגנוזה- תלוי איזה מערכות מעורבות, באיזה גיל ושלב נעשית האבחנה, ההיענות לטיפול ועוד. לגבי אצבע לבנה- צריך גם הערכה של מומחה כלי דם. בענין הפריחה, לעיתים רופאי עור מבצעים ביופסיה מפריחה. בהצלחה!

31/01/2023 | 19:47 | מאת: בן

אלרגולוג שלל אוטיקריה , יש איזה םריחה שלא עוברת איזה שבע ימים כבר

מנהלי פורום לופוס