דלקת ריאות חוזרת כבר שנתיים שלא חולפת

דיון מתוך פורום  לופוס

27/01/2023 | 18:29 | מאת: אני

אני בת 62 ברקע יתר לחץ דם, היפרלפידמיה, סוכרת .לפני שנתיים התחלתי טיפול בדלקת ריאות BOOP סב אקוטית . מטופלת כרגע עם פרידנזון ואימורן . מרגישה לפעמים עייפות ולא יכולה לזוז . מה אפשר לעשות על לשפר את המצב ? אולי חסר בדיקות שצריך לעשות כי ב CT חזה הכל תקין , כי ברגע שאני יורדת במינון להפסיק את התרופה .המצב חוזר למה שהיה קודם . COMPLEMENT C3 151.3 mg/dL וCOMPLEMENT C4 45.6 mg/dL . יש צורך לעשות עוד בדיקות כדי לשלול מחלה ראומטולוגית . תודה

היי, כדאי לוודא שנעשו בדיקות לנוגדנים עצמיים, כאלו שמופיעים במחלות ריאה דלקתיות (מחלות ריאה אינטרסטיציאליות). מדובר בבדיקות דם שנעשות במעבדות בבתי חולים, לרוב נדרש עבורם טופס 17, וכוללות נוגדנים שונים כמו FANA, אנטי RO52 ועוד. במידה ואין תגובה לטיפול שציינת, אפשר לשקול שינוי לתרופה כמו ריטוקסימאב, מיקופנולט מופטיל ועוד. מציע להעלות את הנושא מול ראומטולוג במרפאה. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס