לופוס עורי וים המלח..

דיון מתוך פורום  לופוס

25/01/2023 | 07:59 | מאת: שני

שלום ד"ר וולמן. רציתי לשאול- האם במצב של לופוס עורי ים המלח יכול להועיל ?או לפחות לא להכאיב ? כי זכור לי לפניי 3 שנים שהייתי... והעור בער לי כמו כוויה. (כנראה זה היה בזמן התפרצות פעילה). שאלה נוספת- בתחילת השבוע היתי בטיול שטוף שמש. חזרתי עם פריחה...וכל הגוף כואב. והרגשתי חולשה ועייפות וכאבי ראד כמו שפעת(ממש סמרטוט) במשך 3 ימים. האם זה הגיוני ? ומה עושים אם כןצרוצים לטייל בשמש חורפית ? אודה למענה.

היי שני, חולים עם לופוס צריכים להימנע מחשיפה לשמש, זה יכול להוביל להתלקחות המחלה (כמו שבאמת קרה לך, לפי התיאור), כך שים המלח זה לחלוטין לא מומלץ, להיפך. מומלץ ביום שמש חם להימרח בקרם הגנה לפחות מספר 15 (אני ממליץ לשים מספר גבוה יותר, אפילו מקסימלי) ולנסות ללכת עם לבוש ארוך ודק. רק בריאות ושבת שלום

מנהלי פורום לופוס