שלום ד"ר וולמן....שאלה

דיון מתוך פורום  לופוס

17/01/2023 | 22:10 | מאת: אני

שלום ד"ר וולמן. שאלה- אובחנתי בלופוס. מתי חוששים בלופוס לפגיעה בכליות? אני חוששת .כי ב 3 בדיקות האחרונות הופיע אצלי דם בשתן ללא חידק. בנוסף - אני נוטלת מטוטרקסט- וה ggt אצלי עלה . (ערך עליון 35 ויש לי 50). בנוסף- -האם בהכרח פצעים בפה הם כתוצאה מהמחלה ולא מהטיפול התרופתי ב mtx ?כי ראיתי שזה כן מופיע כאחד מהתופעות לוואי

שלום רב, פגיעה בכליה במטופלים עם לופוס יכולה להיות בהתייצגות המחלה, במהלך המעקב (אחרי האבחון) או בכלל לא להופיע. הסיבות יכולות להיות בגלל המחלה עצמה, מהטיפולים או ממחלות הרקע הנוספות, במידה ויש. כאשר מופיעה בעיה כלייתית , כדי לנסות לקשור אותה למחלת לופוס, צריך להוכיח שיש התלקחות סיסטמית (למשל מעורבות מערכות אחרות, שינויים מתאימים בבדיקות מעבדה) ו/או לפעמים לדגום את הכליה בביופסיה. עליה בGGT יכולה להיות בגלל תרופה מסוימת (לאו דווקא MTX), כבד שומני. פחות מתאים ללופוס פעיל. פצעים בפה יכולים להיות מMTX אבל גם חלק מלופוס וגם מאוד שכיח ללא קר לסיבות שכבר ציינתי. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס