לופוס ...scle והריון.

דיון מתוך פורום  לופוס

15/01/2023 | 01:47 | מאת: טלי

שלום ד"ר , רציתי לשאול אם יש עניין להגיע לרימסיה לפני הריון במצב של לופוס עורי scle? כרגע אני מטופלת במטוטרקסט אצטרך להפסיק את הטיפול ל 3 ח'לפחות לפניי שאנסה הריון.... השאלה מה הטעם להגיע לרימסיה בעוד שהלופוס אצלי מוגדר כעורי? (אצלי מתבטא בעיקר בפריחה ,ובפצעים בפה...ומעט כאבי מפרקים. ותופעןת נוספות...פריחה..עייפות..ורגישןת לשמש) ושאלה נוספת- האם לופס scle יכןל להתפתח לסיסטמי ? ומתי הוא מוגדר ככזה ?

שלום רב, כשהמחלה האוטואימונית מערבת מפרקים ופצעים בפה, מעבר ל"רק" פריחה בעור, מדובר במחלה סיסטמית. ההמלצה להריון במקרה של מחלה סיסטמית היא רמיסיה לפחות 6 חודשים, וזאת כדי להוריד את הסיכון להתלקחויות ולסיבוכים בזמן ההריון. בנוסף, צריך לבחור את הטיפול התרופתי המתאים במשך ההריון, וזאת על בסיס המערכות המעורבות בדלקת. בהצלחה ורק בריאות

15/01/2023 | 14:56 | מאת: טלי

תודה על המענה. אבל הוגדרתי עם לופוס עורי..בחשד לסיסטמי . מה בדר"כ ההגדרה ע"מ לאבחן מעורי לסיסטמי ? ע"פ בדיקת הנוגדים נמצא אצלי רק ana חיןבי titar:160 ואני די אס- יצא גבולי. כל שאר רשימת הסימפטומים לערי יש לי הרבה מהם.

מנהלי פורום לופוס