חשד למחלה אוטואימונית?

דיון מתוך פורום  לופוס

13/12/2022 | 18:36 | מאת: טלי

שלום, הנני בת 44. בריאה בדרך כלל. מזה מספר חודשים כאבים במפרקים (במיוחד במפרקי הירך והידיים), תחושת חולשה ועייפות. בבדיקות דם שערכתי (אני מציינת רק את הרלוונטיים או את החריגים.) נמצאן התוצאות הבאות: ESR 74 CRP 1.56 ANA PROFILE ראה פרוט להלן ANA TITER Pos 1:80 ANA PATTERN DFS כל הערכים של ספירת דם וכד' תקינים. האם יש כאן התפתחות למחלה אוטואימונית כלשהי ? (יש לציין שהנני מאובחנת עם תסמונת רינו מגיל 13) האם יש מקום להרחיב את הבדיקות ואילו?

היי טלי, קשה להקבוע אבחנה רק על סמך הנתונים שכתבת. נראה ששילוב של כאבי מפרקים ובדיקות כאלה בהחלט צריכות להעלות את המחשבה על דלקת מפרקים כזו או אחרת, אבל באותה מידה יכול להיות שהכאב אינו נובע מדלקת אלא משחיקה של המפרקים. ממליץ לעבור הערכה ראומטולוגית פרונטלית מסודרת לעבור על כל הבדיקות, בדיקה גופנית וכמובן להקשיב טוב לכל התלונות (האם הכאב דלקתי באופיו, או שלא). בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס