אנטי רו בהריון מתרומה

דיון מתוך פורום  לופוס

25/11/2022 | 14:17 | מאת: שנהב

שלום ד"ר, אני לא מאובחנת עם לופוס, אבל יש לי ANA גבולי, אנטי רו גבולי ו c3 נמוך. מטופלת בפלקווניל. אני לפני תהליך של תרומת ביצית ורציתי לדעת במידה ואכנס להריון, האם אצטרך לעדות אקו לב לעובר, על אף שהגנטיקה היא למעשה לא שלי, או שהנוגדן עובר דרך השליה בלי קשר לגנטיקה? תודה על העזרה

צדקת בהנחה שלך, הנוגדנים העצמיים יכולים לעבור דרך השליה ולפגוע (באופן תיאורטי) בעובר, לכן תצטרכי, מעבר ללהיות במעקב ראומטולוגי והריון בסיכון, לבצע אקו לב עוברי. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס