חשש ללופוס וטסיות נמוכות

דיון מתוך פורום  לופוס

23/11/2022 | 11:00 | מאת: לנה

שלום רב, אני בחשש ללופוס עקב itp ש אובחן לפני שמונה חודשים (טסיות היו גם 2000 במצב השפל) כמו כן אנא ודנא חיוביים ללא תסמינים נוספים של לופוס. Ana 1:80 DNA 1:20 קראתי באינטרנט שלופוס שמופיע בשלב מוקדם טרומבוציטופניה הוא צפוי להיות סוער וחמור יותר עם פגיעה באיברים. האם זה נכון וזה מה שמצפה לי לדעתך?

היי, אני חושב שמה שקראת קשור לכך שטסיות נמוכות (טרומבציטוופניה) יכולות אמנם להיות חלק מלופוס, אבל טרומבוציטופניה היא בעיה יותר שכיחה (מלופוס) ולכן במקרים רבים הלופוס מאובחן מאוחר יחסית, ואפשרי שבזמן הזה נגרם נזק "מתחת לרדאר". בכל אופן, יש היום טיפולים טובים לטרומבוציטופניה וללופוס שלא היו קיימים בעבר, ואם את במסגרת טיפולית טובה, הפרוגנוזה טובה. חשוב להיות במעקב רפואי הדוק. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס