תוצאות בדיקת דם ANA...

דיון מתוך פורום  לופוס

21/10/2022 | 14:50 | מאת: שחר

שלום ד"ר, מה זה אומר כשה Antinuclear Ab (Ana) חיובי, אבל Ana Titer, Ana pattern שליליים?

25/10/2022 | 21:39 | מאת: שחר

Ana titer שלילי ב 1:160

הבדיקה (ANA) נעשית תחילה בשיטה שנקראת ELISA והיא שיטה רגישה אמנם אבל לא ספציפית. כאשר היא חריגה (כלומר, חיובית), נעשית אוטומטית בדיקה יותר ספציפית (שבה לבורנט.ית מסתכל.ת במיקרוסקופ לוודא אם אכן היא חיובית או שלילית). כלומר במקרה שלך, הבדיקה הראשונה שמשמשת כסקר יצאה חיובית, אולם בדיקה שנחשבת יותר מדויקת- התוצאה שלילית. ההסבר האמיתי יותר מורכב.. בשורה התחתונה, צריך לחזור לראומטולוג עם התוצאה ולהבין איזה ברור צריך לעשות, אם בכלל. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס