בדיקות דם לילדה בת 14

דיון מתוך פורום  לופוס

14/09/2022 | 11:06 | מאת: קארין

שלום רב, נשלחנו לבדיקות ע"י רופא ילדים בגלל כאבים בשוק הרגל וכאבים בעקב כף הרגל. להלן תשובות הבדיקות: ANA PATTERN: mixed ANA TITER: 1:160 ANA PROFILE: POSITIVE SSA RO: קטן מ 0.2 SSB LA: תוצאה 0.4 RIBOSOMAL P: תוצאה 1.7 RNP: 0.2 sm קטן מ 0.2 RNP A: תוצאה 0.2 RNP 68 קטן מ 0.2 SMRNP קטן מ 0.2 SSA-60 קטן מ 0.2 SSA-52 קטן מ 0.2 SSA-52 קטן מ 0.2 CHROMATIN תוצאה 0.2 ANTI JO - AB קטן מ 0.2 SCL-70 AB תוצאה 0.2 ANTICENTROMERE AB קטן מ 0.2 DNA DS AB תוצאה 8!! DNA AB CONF שלילי אבקש לברר מה משמעות הבדיקות? האם מדובר בלופוס זאבת? או משהו אחר? תודה קארין

אבחנה של זאבת נקבעת על פי הרבה פרמטרים, בדיקות מעבדה הן רק חלק מההערכה. ANA חיובי יכול להיות באנשים בריאים ולכן יש חשיבות למדדים נוספים (אנמנזה, בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה נוספות). עליכם לפנות (גם בפורום) להערכה של ראומטולוג ילדים. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס