האם חשד למחלה אוטואימונית כזאבת?

דיון מתוך פורום  לופוס

06/09/2022 | 10:01 | מאת: א.כ

בוקר טוב, בן 56 שנים. בריא בדר"כ. ללא סוכרת. ללא לחצד"ג. מזה מספר חודשים כאבים מפושטים בשרירי הגפיים והשכמות עם נדודי שינה או יקיצה מוקדמת. בבדיקות דם שערכתי (אני מציין רק את הרלבנטיים ו/או החריגים): גלובולין בטא 2: 6.8% crp 0.68 igg 4 מ"ג 361 ANA פרופיל שלילי DNA AB <1 T4 10.2 ESR 17 (אציין רק שבכל הקשור לגלובלונים אלפא וביתא הערכים אומנם בתוך הטווח אלא שהם מוגברים בתוך הטווח.) כל הערכים של ספירת הדם וכו' תקינים ללא חריגות. האם יש כאן התפתחות למחלה אוטואימונית כמו לופוס? ב. האם יש מקום להרחיב את הבדיקות ואיזה ? תודה

הבדיקות ששלחת נראות סה"כ בטווח התקין. גם בדיקת ANA שלילית (בדיקה הכרחית לאבחנה של לופוס). חסרה כמובן אנמנזה טובה ובדיקה גופנית. נראה שכדאי לפנות להערכה מסודרת אצל ראומטולוג, לשקול הרחבה של הברור במידת הצורך. תרגיש טוב

מנהלי פורום לופוס