שאלה....לופוס ......

דיון מתוך פורום  לופוס

24/08/2022 | 07:50 | מאת: שבי

הי שלום. אני בת 33. אובחנתי עם לופוס. אנע נוטלת פלקווניל. השאלה שלי- לאחרונה היתה לי התפרצות...פריחה עיקצוצים וגרד וכו' במוקד קיבלתי מנה של סטרואידים וגם אטיהיסמין ומיד כל הסימפטומים נרגעו. שבוע אחריי יצאנו לטיול שטוף שמש במשך יומיים. .. והתגובה בעור לשמש היתה ממש חלשה... רק עייפות וחולשה חזקה. זה הגיוני ? שאפשר להיחשף לשמש ...והתגובה תהיה חלשה יותר אם בכלל לאחר טיפול בסטרואידים?

היי, חשוב שמטופלי לופוס ימנעו מחשיפה משמעותית לשמש מכיוון שחשיפה כזו יכולה להוביל להתלקחות של המחלה, לא רק בעור. לא אצל כולם אמנם, אבל לא נהוג "לקחת סיכון" כדי לבחון אצל מי כן ואצל מי לא. טיפול בסטרואידים יכול למסך את ההתפרצות, אולם תוקף ההשפעה שלהם מוגבל בזמן (לרוב בזריקה מדובר על 2-3 שבועות השפעה)

24/08/2022 | 13:31 | מאת: שבי

תודה. כן היתה לי תגובה מוזרה ושונה לשמש... קילוף העור של היד שבין האצבעות... זה גם קשור לכל הדבר הזה שנקרא לופוס?

יכול להיות. צריך לראות כדי להבין. אם העור מעורב, ממליץ הערכה של רופא עור מתחום האוטוימוני (יש מרפאות בבתי חולים, גם באיכילוב)

מנהלי פורום לופוס