לופוס או פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  לופוס

30/07/2022 | 14:58 | מאת: ,A.K

שלום ד"ר, אשמח לעצה .. אני מרגישה עייפות כבדה במהלך היום, שינה לא עמוקה ומאוד מאוד קשה לקום, אני לא צלולה במהלך היום ומאוד מקשה על ההתנהלות (אפילו אחרי 10 שעות שינה). בנוסף סובלת מכאב במפרקים (כף יד, קרסול, כתפיים ..). אין חשק מיני. בדיקות דם: ערך גבוהה של Streptolysin 0 ASLT ( פי 3 מהנורמה). Antinuclear AB adlt גבולי (יצא פעמיים) ברזל פחות מהנורמה (לא בהרבה) זה ממש מקשה על ההתנהלות היום יומים ואני לא יודעת איך לטפל ולשפר את איכות חיי. האם התופעות מדמות לופוס או פיברומיאלגיה ? איך אתה ממליץ לטפל

אין אפשרות לעשות על השאלה- "ממה זה" כי יכול להיות לופוס, יכול להיות פיברו' ויכול להיות שניהם וגם יכול להיות אף אחת משתי האפשרויות. פיברומיאלגיה היא אבחנה של תשישות וכאבים מפושטים רק אחרי ששוללים כל סיבה אחרת, כולל לופוס. לופוס מאבחנים עם מכלול של פרמטרים, קליניים ומעבדתיים, וANA גבולי אינו מספק לאבחנה. ANA יכול להיות חיובי בכ10% מאוכלוסיה בריאה. סיבות אחרות לתשישות- אנמיה, חסרים כמו ברזל, B12, חוסר איזון הורמונלי כמו בלוטת תריס, מנופאוזה והרשימה עוד ארוכה. תרגישי טוב!

מנהלי פורום לופוס