תחושה לא נעימה בעור.

דיון מתוך פורום  לופוס

08/07/2022 | 10:09 | מאת: שני

שלום. התחלתי טיפול בפילקווניל 400 מ"ג . ניתן לאחר אבחון בלופוס. השאלה- אם הטיפול הנ"ל אכן יכול להרגיע את התצושה הלא נוחה בעור ? עיקצוצים...ופריחה? כמעט כל הזמן יש לי תחושה לא נעימה . את האמת הרופא רצה להתחיל עם mtx 4בל אמרתי שנמתין ואתחיל עם הטיפול הייתר קל. השאלה אם באמת זה נכון? כי כל הזמן יש לי תחושה לא נעימה בעור

10/07/2022 | 00:18 | מאת: שני

הרופא רשם לי בנוסף ליריקה 75 מ"ג. אבל התופעות לוואי ממש לא נעימות. סחרחורת בלבול וישנוניות... תחושה מוזרה. האם זה חלק מהתופעות העיקוצוים האלה של הלופוס :(. זה מתסכל...

הי שני, לפלקווניל לוקח זמן להתחיל להשפיע, כמה שבועות טובים, אפילו חודשיים-שלושה. כך שאם הציפיה היא לתגובה חיובית לטיפול, צריך לתאם ציפיות וקצת סבלנות. לגבי עקצוצים- אם הם במיקום הפריחה וקשורים אליה, הם אמורים להגיב לפלקווניל. אפשרויות אחרות- תגובה אלרגית כלשהי (לתרופות אחרות? עונתי?). הטיפול בליריקה נועד להקלה בלבד, למסך את התלונה, ויכול לגרום לתופעות לוואי שתיארת. אפשר לנסות להתחיל במינון נמוך יותר (25 או 50 מ"ג).

10/07/2022 | 08:42 | מאת: שני

תודה על המענה... לא. עדיין לא התחלתי לקחת את הפקווניל. מחכה להתרגל לתופעות לוואי של הליריקה (בהמשך אצטרך לעלות את המינון). וכן זה מקל על התופעה הזו של העיקצוצים... זה קשור ללופוס הדבר הזה ? למער' העצבים ? אני לא לוקחת תרופות נוספות. קצת מלחיץ אותי :(

הבנתי מהשאלה הראשונה שאת אובחנת עם לופוס וקיבלת המלצה להתחיל פלקווניל. אם את סובלת מפריחה, עקצוצים וקיימת אבחנה של לופוס- אז צריך להתחיל את הטיפול לבעיה האוטואימונית (עם פלקווניל). זה יכול להועיל לתלונות. להיות במעקב ראומטולוגי מסודר. התלונות שתיארת יכולים להיות חלק מלופוס. בהצלחה

10/07/2022 | 09:00 | מאת: שני

נכון. רק הרופא אמר שאמתין כמה ימים עם הטיפול בפלקווניל כדי שנדע ליחס את התופועות לוואי לכל כדור בנפרד. ולא להתחיל לקחת ביחד שתי כדורים לא מוכרים...

מנהלי פורום לופוס