שאלה בנושא בדיקת דם

דיון מתוך פורום  לופוס

29/06/2022 | 18:32 | מאת: טלי

שלום , יש לי כאבים בכפות הידיים ונשלחתי לבדיקה זו Antinuclear Ab (IFA) dense fine speckled (DFS-like) אודה לעזרה עד שאפנה לרופא

אם הבנתי נכון, ANA חזר חיובי. באיזה ערכים?

06/07/2022 | 08:20 | מאת: טלי

רשום, בוצע בכייל 1:160

זו בדיקה שיכולה להעיד על נוכחות מחלה אוטואימונית, אולם לרוב קיימת - במיוחד בערכים גבוליים כמו אצלך- באנשים בריאים. אבחנה של דלקת מפרקים מבוססת על מכלול פרמטרים- למשל אופי ומיקום הכאב, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר רבות ושונות. ANA רק אחת מהבדיקות בברור, וזו בדיקה שחיובית בכ10-15% מאנשים בריאים. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס