לופוס ןעקצוצים..... .....

דיון מתוך פורום  לופוס

22/06/2022 | 18:35 | מאת: שני

שלום. אובחנתי עם לופס. ןבשבוע האחרון יש לי תחושה של עקצוצים ברגלים.... בעיקר בירכיים ומטה. תחושה של דקירות. ממש גירוד לא ממש מקל. מה עושים ? זה משגע אותי ? זה גם תופיה של לןפוס?

תלונה כזו של עקצוצים מרמזת על גירוי של עצבים היקפיים (peripheral neuropathy). במידה וזה ממשיך צריך להיבדק ע"י נוירולוג. מנסיוני ברוב המקרים הברור תקין והתלונה חולפת ללא יפול מיוחד. לגבי הקשר ללופוס- מלבד הערכה נוירולוגית מסודרת, צריך לראות אם יש חדש בבדיקה גופנית ובבדיקות המעבדה, ממצאים המעידים על התלקחות כללית.

26/06/2022 | 08:43 | מאת: שני

אמנם העיקצוצים עברו לאחר 3 ימים ....אבל זה עבר לי לזרמים ביד . תחושה מוזרה.. וגם זה עבר לאחר יום אחד . מלחיץ אותי התופעות האלה. מה עושים ?

מה שרשמתי בתשובה לשאלה הראשונה. לפנות קודם לנוירולוג ובהמשך לעדכן את הראומטולוג

מנהלי פורום לופוס