לופוס ( חשד ללופוס)

דיון מתוך פורום  לופוס

12/06/2022 | 08:58 | מאת: מאור

שלום רב, מזה כחודשיים מרגיש כאבי תופת באיזור המפרקים והשרירים שריפות. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם הכוללות ספירת דם וRf , התוצאות המדאיגות להלן: Eos%8.8. Eos.abs 0.6%. Rf<15. Crp=0.05. כתוב שeos , ברמה גבוהה מעיד על מחלות ראו' לרבות דלקות מפרקים, יכול להיות ששאר הבדיקות עדיין לא יכולות להראות את המחלות כי המחלה בשלבים של התפתחןת לצורך השווה השוואה לפני חודשיים נעשתה בדיקה לספירת דם שם eos היה נמוך ובטווח הנורמה. הכאבים בלתי נסבלים ... האם פרופיל ana בדיקות שאני אמור לקבל את תוצואתיהם בימים הקרובים מאששים נוכחות לופוס רב מערכתי? כלומר, האם תוצאה שלילית בבדיקה זו תשאיר אותי רגוע ותקבע כי אין לי לופוס מערכתי ? יש לציין שהכאבים החלו מיד לאחר חיסוני הפפילומה ( 3 מנות ) שביצעתי חודשיים אחרי החלמה מקורונה.

הבדיקות ששלחת תקינות למעט עליה קלה במספר האאוזינופילים, ממצא שכיח- למשל- במחלות אלרגיות (נזלת אלרגית, אסטמה). אם ANA שלילי, אפשר כמובן לחזור על הבדיקה אבל הסבירות שמדובר בלופוס נמוך עד לא קיים. האבחנה של לופוס לא מסתמכת על בדיקת דם אחת (גם לא ANA) אלא מכלול פרמטרים קליניים, מעבדתיים. אגב כאב של "שריפות" כפי שתואר, זקוק להערכה אצל נוירולוג. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס