האם יש קשר בין קרדיומיופתיה ואי ספיקת לב ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

03/06/2022 | 13:56 | מאת: זאב

חולה לופוס כבר 30 שנה. בעיקר בעיות מפרקים וitp. לאחרונה קרדיומיופתיה מורחבת ואי ספיקת לב. דלקת כבד. האם בשל הלופוס.

באופן עקרוני ישנו קשר בין לופוס למחלות כבד ולב. אבל לשאלה האם זו הסיבה למקרה שלך? צריך לבדוק גם סיבות אחרות. למשל, א"ס לב יכולה להיגרם מטרשת עורקים (כולסטרול שפוגע בזרימת דם בעורקים) וזה יכול להוביל להפרעה בתפקוד כבד..גם תרופות שונות יכולות לגרום להפרעה בתפקוד הכבד. לעיתים כדי להוכיח קשר ללופוס, נעשית ביופסית כבד. כמובן כדאי לבדוק האם יש "התעוררות" או התלקחות של לופוס באופן כללי, ממצא שיכול לעזור בלכוון את ברור החשד. מקווה שהועלתי. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס