שאלה בנושא בדיקת דם לana

דיון מתוך פורום  לופוס

02/06/2022 | 21:37 | מאת: נעה

שלום רב,אודה לעזרה עד שאפגוש רמאטולוג לפני כשנתיים ולפני כשנה ערכו לי בדיקת ana שיצאה בכל שנה חיובית השנה ערכתי את הבדיקה מפני שיש לי חשד ללופוס וזו הייתה התשובה. Antinuclear Ab (IFA) dense fine speckled (DFS-like) בוצע בכייל 1:160 לא כל כך הבנתי את התשובה בנוסף ערכתי בדיקה לדלקת פרקים מפני שלפני חצי שנה, המדדים היו גבוהים וכעת זה ירד אך עם תשובה חיובית ,anti CCP IgG 5.5 Positive U/m אם הבדיקה חיובית, האם זו דלקת פרקים? אודה לתשובתך. תודה

08/06/2022 | 19:15 | מאת: נעה

ד"ר וולמן שלום, אודה מאד אם תענה לשאלתי שנשאלה לפני כשבוע. בנוגע לחשד ללופוס

כדי לאבחן דלקת מפרקים צריכה להיות...דלקת במפרקים. לא ברור לי אם זה המצב אצלך. כאבי מפרקים לא בהכרח מסמנים שיש דלקת. הבדיקות- עוזרות לנו להגיע לאבחנה, וכדי להסיק אם מדובר בדלקת כזו או אחרת, צריך "לאסוף קריטריונים". ANA חיובי בערכים נמוכים (כמו אצלך) כ10-15% מהאוכלוסיה הבריאה. גם אנטי CCP חיובי אצלך אולם (לדעתי) בערך נמוך, כלומר גבולי. לסיכום, משמעות הבדיקות קשורה למצב הקליני ולא ניתן על סמך הנתונים בשאלה לקבוע אבחנה.

מנהלי פורום לופוס