חשד ללופוס בעקבות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  לופוס

02/06/2022 | 15:28 | מאת: מזי

בעקבות לקיחת למיסיל בוצעו ספירות דם שהראו ירידה בכדוריות דם הלבנות בוצעו סרולוגיה אימונית מקיפה ובדיקת נוגדני אפלא 0.2> ANTI-MYELOPEROXIDASE 0.2> ANTI PROTEINASE 3 Speckled ANA PATTERN 1:160 ANA TITER Positive ANA PROFILE 0.2> SSA (Ro) SINGLE 0.2> SSB (La) SINGLE 0.2> RIBOSOMAL P Ab 1.2 Index RNP 0.2> Sm (anti Smith Ab) 1.2 Index RNP A 0.2> RNP 68 0.2> SmRNP 0.2> SSA-60 0.2> SSA-52 0.2> CHROMATIN 0.2> Anti Jo-1 Ab 0.2> Scl-70 Ab 0.2> ANTICENTROMERE A 11.0 IU/ml DNA (ds) Ab שלילי DNA Ab CONF בנוסף בבדיקת אנטי קרדיוליפין igaנמצא חיובי בערך 4 שאר הנוגדנים igg וigm עדיין בעבודה רמת המשלים c3 uc4 ,תקינות אני מבינה שהסיכוי גבוהה מאוד שזה לופוס יש לציין שלולא בדיקות הדם לא הייתי יודעת כי אני חשב בטוב ולא סובלת משום תסמינים האם זה שאין תסמינים עדיין זה בוודאות לופוס כרגע הספירת דם תקינה לחלוטין האם יש לזה משמעות כלשהי האם זה נראה גם כתסמונת אפלא ? מה עושים מכאן ? במידה ואכן זה לופוס ואפלא בוודאות אזדקק לתרופות או רק למעקב

לופוס הינה מחלה שמאובחנת ע"י שילוב של מספר קרטיריונים. כפי שהצגת את המקרה, אני בכלל לא משוכנע שמדובר בלופוס. במיוחד אם מרגישים טוב. חשוב לזכור- ANA חיובי ב10-15% מאוכלוסיה בריאה, וANA יכול להפוך לחיובי בגלל תרופות. ולכן, כדי לקבוע אבחנה יותר מדויקת, צריך להיבדק בצורה מסודרת ע"י ראומטולוג, לקבל אנמנזה שכוללת בין היתר סיפור משפחתי, לעבור על כל הבדיקות- כולל בדיקות רוטינה, ולהשלים אנטי היסטון (נוגדם שלרוב מופיע כתגובה לתרופה ויכול להסביר ANA חיובי). רמת APLA נמוכה ולא אבחנתית. כדאי לחזור על הבדיקה בהמשך. לסיכום, החשד ללופוס- על סמך הסיפור שהוצג- אינו גבוה. חג שמח והרבה בריאות.

02/06/2022 | 20:15 | מאת: מזי

תודה רבה ברשותך אחדד מעט טרם לקיחת הלמיסיל החלה לקופניה קלה מאוד 4.48wbc לאחר לקיחת הלמיסיל חלה ירידה נוספת בכדוריות הדם הלבנות ולכן לאחר חודש וחצי הפסקתי ליטול למיסיל חודשיים לאחר מכן הלקופניה נשארה אך הייתה יציבה ולבסוף הספירה יצאה תקינה יש לציין שעד שבוצע הסרולוגיה האימונית המקיפה עברו כ3 חודשים מהפסקת הלמיסיל האם עדיין התרופה יכולה להשפיע על הana ועל האנטי dna? כל שאר הסרולוגיה תקינה תודה מראש על המענה

יכול להשפיע כמה חודשים אחרי הפסקת התרופה. אבל כלל לא בטוח שיש קשר לטיפול, זו רק השערה.

מנהלי פורום לופוס