פיענוח בדיקת דם ana האם הכוון לופוס או משהו אחר ?

דיון מתוך פורום  לופוס

31/05/2022 | 15:28 | מאת: מיה

לום בת 48 עם גסטריטיס הייתי אצל ראומוטולוג בשל כאב גב תחתון מעל חודשים שהתקדם לברכיים מפרך ירך שרה להזיז קמה נוקשה בבוקר גם אצבעות כואבות וקליקים וקושי להתכופף בירכיים משני צידי הרגליים גבשושיות של בליטות לא יודעת מה זה שריר תפוס או משהו אחר … עושה פיזיוטרפיה אין הטבה כואבת לא יכולה לשבת להרבה זמן , דוקטור מה יש לי ? אציין שהייתי בחופשה באילת והייתי בשמש ויצא לי פריחה מעובה בכתף ו במחשוף שלא ידעתי מה זה לעולם לא קרה לי ומאז פוחדת להשתזף ואני כהת עור תור אליה רק עוד חודש אני בלחץ וזה מעלה לי את רמת הכאב והסטרססס בוצע גם mri - סודי רפואי מכתב זה מכיל מידע רפואי חשוב, יש להעבירו לרופא המטפל בהקדם להבטחת רצף טיפולי ממצאי בדיקה תהודה מגנטית MRI טלפון: 08-9779610 פקס: 08-9779831 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ת:052- מיה כתובת: /2 מקרה:34157613 גיל:48 ש גורם מפנה: כללית יחידה ארגונית מזמינה: תהודה מגנטית MRI מין: נ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- בדיקות שבוצעו שאלה לבירור ראה מסמך מצורף שם רנטגנאי טורם איתי ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- תיאור הבדיקה והממצאים MRI של מפרקים סקרואיליאקליים הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1 T2 מישור אקסיאלי וקורונלי סמי אלכסוני לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. התוויה: הבדיקה בוצעה בחשד לסקרואילאיטיס. ממצאים: מוקד של בצקת לשד עצם בפינה קדמית עליונה בסקרום משמאל סמוך למפרק סקרואיליאקלי. פרט לכך אין בצקת בלשד העצם. הממצא מתאים למוקד של שינויים ארטרוטיים. גבולות קורטיקליים שמורים. אין ארוזיות ואין אנקילוזיס. אין סקלרוזיס תת קורטיקלית ואין החלפה שומנית. מסה שרירית סימטרית. פורמינה סכיאטים חופשיים. תיאור שירות שעת אישור ביצוע תאריך אישור ביצוע MRI אגן, ללא ועם חומר ניגוד 12:18 06/05/2022 תוספת עבור חומר ניגוד לבדיקת MRI 12:18 06/05/2022 08/05/2022 גרסה 01 עמוד: 1 מתוך 2 סודי רפואי ממצאי בדיקה תהודה מגנטית MRI - המשך שם: ביטון מיה ת.ז.:2711621-9 מקרה:34157613 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- האדרה תקינה בגדוליניום במפרקים סקרואיליאקליים. שינויים ארטרוטיים במפרקים פצטליים בעמוד שדרה מותני תחתון שנכלל באופן חלקי בסריקה כולל האדרה בגדוליניום . לסיכום: מוקד של שינוים ארטרוטיים בחלק קדמי במפרק סקרואיליאקלי שמאלי ושינויים ארטרוטיים במפרקים פצטלים בע"ש מתני תחתון שנכלל באופן חלקי בסריקה. תאריך הקלדה: 08/05/2022 שעת פענוח תאריך פענוח מ.ת.מ מ.ר.ר שם הרופא המפענח 09:19 08/05/2022 19255 029176 דר. אהרוני דבורה גרסה 01 עמוד: 2 מתוך 2 08/05/2022 רשמה שרואה סימנים של התחלת פיברומיאלגיה ורוצה להדוק את נושא הפרקים תני שלחתי Rf-40.3 Esr 18 בדיקת Ana >0.2 ANTI-MYELOPEROXIDASE POS 1:320 ANA TITER Speckled ANA PATTERN 1.0 IU/ml DNA (ds) Ab >0.2 RIBOSOMAL P Ab >0.2 Sm (anti Smith Ab) >0.2 RNP A >0.2 RNP 68 >0.2 SmRNP <8.0 SSA-60 <8.0 SSA-52 >0.2 CHROMATIN >0.2 Anti Jo-1 Ab >0.2 Scl-70 Ab >0.2 ANTICENTROMERE Ab <8.0 SSA (Ro) SINGLE Borderline 0.9 SSB (La) SINGLE >0.2 RNP Negative DNA Ab CONF  >0.2 ANTI PROTEINASE 3 פירוט תוצאות הבדיקה

לפי תוצאות הMRI יש חשד לדלקת במפרק שמחבר את עמוד השדרה לאגן. צריך לעבור הערכה מסודרת ולהבין האם אכן מדובר בממצא אמיתי או שינויים של שחיקה. זה מבוסס על סוג הכאב, תגובה לנוגדי דלקת וגם לבדיקה גופנית. בענין הANA, זה נוגדן שקיים בחלק מהאוכלוסיה הבריאה ואין בעצם הימצאותו אבחנה של מחלה אוטואימונית. אם סובלת מפריחה, צריך להבין, לפעמים עם לקיחת דגימה ממנה, מה הגורם לה (מחלה אוטואימונית, אולי אלרגיה, עקיצה, תגובה לתרופות ועוד). אין באפשרותי במסגרת הפורום הזה לתת תשובה יותר מפורטת. בהצלחה ורק בריאות

31/05/2022 | 22:44 | מאת: מיה

תודה רבה

מנהלי פורום לופוס