איך מתייחסים לתוצאות הבדיקות?

דיון מתוך פורום  לופוס

18/05/2022 | 14:34 | מאת: בנימין

שלום נשלחתי לבצע בדיקות דם אוטואימוניות. ANA יצא חיובי, אבל בפירוט רק 2 מתוך ה-11 שנבדקו יצא חיובי: ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI RNP - חיובי ANTI RNP-A - חיובי כ"כ בדיקת ANTI DS DNA יצאה מעל הנורמה: ANTI DS DNA 6.00 IU/ML ( 0.00 זה- 4.00) (.........)* אך בשיטת ה- IFA יצא נגטיב ל- 2 הבדיקות ANA IFA NEGATIVE DS DNA IFA NEGATIVE אני מבין ששיטת ה-IFA אמינה יותר. האם זה אומר שהתוצאות החיוביות של הבדיקות הללו בשיטה הרגילה אין להן כל משמעות ולא צריך להתייחס לזה או שנדרש בירור כלשהו? תודה רבה

הי, לזכור שאלו בדיקות עזר. כלומר, הן עוזרות לנו להגיע לאבחנה. על פניו מה שרשמת הוא נכון, הבדיקות שיצאו חיוביות בשיטה פחות אמינה, שליליות בבדיקה יותר אמינה. האם על סמך זה לבטל חשד למחלה אוטואימונית, אני מניח שאם מלכתחילה החשד היה נמוך זה יכול לעזור לשלול. אבל זה אף פעם לא מוחלט. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ששלח את הבדיקות (ומכיר את המטופל/ת). בהצלחה

20/05/2022 | 12:19 | מאת: בנימין

שלום ואם באופן שיטתי התוצאות יוצאות דומות ולא רק בבדיקה בודדת? כלומר בכמה הזדמנויות התוצאות יצאו בבדקה רגילה חיוביות, ובביקת IFA יצא שלילי. האם זה עדיין חסר משמעות התוצאות החיוביות או שיש סיבה מדוע בבדיקות חוזרות בשיטה הרגילה זה יוצא חיובי? תודה

כל מקרה לגופו. לדוגמא, אם הסבירות למחלה נמוכה מאוד והתוצאות גבוליות בשיטה פחות אמינה ושליליות בשיטה האמינה, סביר להניח שהתוצאות חסרות משמעות. יתכן שיש תת נוגדן אחר (שלא נבדק, כמו אולי של בלוטת תריס) שגורם לכך. אם הסבירות למחלה קיימת למרות התוצאות הגבוליות, יתכן ולא ניתן להתעלם מהן.

מנהלי פורום לופוס