י תוצאת בדיקה DNA(ds) Ab (

דיון מתוך פורום  לופוס

15/05/2022 | 17:25 | מאת: OOVV

כחלק מבדיקות דם שבצעתי על ידי רופא אלרגיה בצעו לי סט בדיקות ראומטלוגיות וביניהן חזרה התוצאה של הבדיקה 16.0 = IU/ml DNA (ds) Ab( כשהטווח הוא 0 עד 6). נוכח התוצאה חזרתי על הבדיקה בקופת החולים ונתקבלה תוצאה זהה. האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות ? והאם מדובר באינדיקציה חד ערכית לזאבת או יכול גם להוות אינדיקציה למחלקה אוט' אימיונית אחרת?

הי, התוצאה אמנם חיובית, אולם נחשבת גבולית ובוצעה בשיטה פחות אמינה (שנקראת ELISA). כדאי לבצע את הבדיקה בשיטה מדויקת ואמינה יותר בשם אימונופלורסנס (IF או FANA). לרוב זה מבוצע אוטומטית ע"י קופ"ח (כשב ELISA יוצא חיובי) אולם לפעמים צריך להגיש בקשה נוספת ולבצע את הבדיקה שוב, הפעם בשיטה IF

מנהלי פורום לופוס