האם כדאי לבדוק היתכנות לזאבת?

דיון מתוך פורום  לופוס

11/05/2022 | 01:21 | מאת: זאבתלופוס

שלום וברכה דוקטור, אני תוהה האם כדאי לבדוק היתכנות לזאבת על פי הנתונים הבאים? בפרט לאור הנוגדני ANA שנמצאו, אבל לא רק. כותב כל מה שנראה רלוונטי: אישת בת 93. סימפטומים: - עייפות ותשישות קשה כבר מעל לחודש. טוענת שמרגישה כאילו סחטו אותה פיסית. לא עובר ונמשך כל היממה. - לאחרונה נשמע שיש לה איזה קוצר או כובד בנשימה. זה די בולט כלפי חוץ כששומעים אותה מתנשמת. - בצקות – כפות הרגליים שלה מאוד נפוחות. יש עליהן גם כמו כתמים או שטפי דם פנימיים שכאלו בצבע כחול-סגול. גם זה נמשך כבר לפחות כמה ימים. נתונים קליניים: כליות – קריאטינין היה 2.15 וירד לאחרונה ל-1.35. אוריאה – 95 חומצה אורית – 8.66 סידן קצת גבוה – 10.82 נוגדנים – נמצאו נוגדני ANA ממה שכתוב. בשתן בהערות של הבדיקה כתוב שנמצאו נוגדנים פוליקלונלים + עקבות אלבומין. אלו כמה מהנתונים מהבדיקת דם: ANTINUCLEAR Ab_(ANA) – חיובי ANA TITER – חיובי>=1:160 ANA PATTERN – CYTOPLASMIC SSA >8.0 SSA-52 >8.0 כל השאר כתוב תחת קטן מ-0.2. DNA (ds) Ab קטן מ-1, להבנתי זה תקין. הורמון PTH – 130 (אם רלוונטי) המטולוגיה – המוגלובין היה 11.3 ועכשיו 11.6 כך שיש אנמיה קלה. הספירת דם שלה נראית בסדר, אבל יש 2 נתונים גבוהים מאוד אם רלוונטיים לזאבת: 10.8 - MACRO% אחוז מאקרוציטוזיס היפוכרומיה – 31.8HYPO% בנוסף: LYM% - 14 % - NEUT% 80.6 % מה דעתך? רלוונטי לבדוק יותר את הכיוון הזה של זאבת? תודה רבה!

11/05/2022 | 02:03 | מאת: זאבתלופוס

ANTI BODY SCREEN I Coombs Neg

הי, מה שיפה כל כך ברפואה, שלא קובעים אבחנות רק על סמך בדיקות מעבדה אלא מכלול של רקע רפואי (מחלות רקע), תלונות, בדיקה גופנית ומחברים עם בדיקות עזר (גם הדמיה). לפי מה שנרשם בשאלה לא ניתן להגיד הרבה, מלבד שבהחלט יש מקום לחשוב שגם בעיה אוטואימונית יכולה להיות אחת מהסיבות לבעיה הרפואית ממנה המטופלת סובלת, אבל כדי להיות יותר ענייני, חייבים להיבדק ולהשלים את הברור (למשל, קוצר נשימה צריך אקו לב, צילום חזה ועוד ועוד). בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס