מה ההבדלים בין הבדיקות הללו?

דיון מתוך פורום  לופוס

04/05/2022 | 19:40 | מאת: מיכל

שלום מה ההבדל בין בדיקת-ANA IFA לבדיקת ANA רגילה? מה נבדק בזה ומה נבדק בזה? מה זה בדיקת DS DNA IFA? לאלו מקרים היא מיועדת ומה היא מגלה? תודה רבה

בשיטה שנקראת ELISA - שיטה ביוכימית לגילוי נוכחות חלבונים בדגימת דם ומעורבת בו תגובה כימית שנמדדת בעוצמת צבע. זו נחשבת לבדיקה שקל וזול לבצע (מכשיר נותן תוצאת של מספר, לעובד מעבדה אין תפקיד מעבר ללשים את החומר מכמשיר וללחוץ על כפתור הפעלה), אולם נחשבת פחות מדויקת ויכולה לפספס. בדיקת IFA (Immunofluorescence ) מבוססת על בחינה מיקרוסקופית של הופעת צביעה של מרכיבי הגרעין של תאים- כלומר אדם מיומן שעבר הכשרה ובוחן בעצמו גם את עוצמת הצביעה וגם את המתאר שלה (נקודות, פסים, מיקום בתא- אלו תכונות שבELISA לא קיימות). יש מעבדות המבצעות תחילה מבחן ELISA, ומאששות את התוצאה בעזרת מבחן פלואורסצנציה במיקרוסקופ. כנ"ל לגבי אנטי DNA, רק שבניגוד לANA, אנטי DNA בדיקה מאוד (הרבה יותר) ספציפית ללופוס

מנהלי פורום לופוס