איך ממשיכים מכאן ,האם האבחנה נשללת סופית

דיון מתוך פורום  לופוס

03/05/2022 | 18:52 | מאת: ענת

שלום דוקטור אני סובלת ממגוון תסמינים שבצירוף ליובש פה קיצוני העלה חשד על ידי ראומטולוג שמדובר בסיוגרן למרות שאנטי RO ואנטי LA חזר שלילי .הופניתי על ידיו לסיאלוגרפיה שהראתה דוקטופניה וקצת סיאלואקטזיות והרבה אקסטרווזציה והמפענח חושב שזה יכול להתאים לסיוגרן ,אבל ביופסיה של בלוטת רוק קטנה לא התאימה כלל לסיוגרן . רציתי לשאול לאור הבדיקות האם הנושא של סיוגרן נשלל סופית או שאפשר לעשות ביופסיה מבלוטת רוק אחרת אולי גדולה יותר או מהפרוטיס תודה רבה

כדי לקבוע אבחנה של סיוגרן או מחלה אוטואימונית אחרת, צריך לאסוף נתונים יותר ספציפיים מתלונה של יובש או ממצאים שתיארת בבדיקת ההדמיה. אם אין נוגדנים מתאימים והביופסיה לא מתאימה לדלקת, צריך לחשוב על סיבות אחרות (יש הרבה)- גיל, תרופות, מחלות אוטואימוניות אחרות, מחלות המטולוגיות, זיהומים מסוימים ועוד רשימה ארוכה. הערכה כוללת גם תשאול, בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות- לפי הצורך- מעבדה והדמיה. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס