בדיקת נוגדנים לדרמטומיוזיטיס

דיון מתוך פורום  לופוס

28/04/2022 | 22:39 | מאת: מנחם

שלום הייתי אצל רופא עור בעקבות מה שנראה כמו אקזמה עם גבול לא חד. הרופא נתן הפניה לרופא אלרגיה לראות אם יש רקע אלרגי. כ"כ רצה לשלול אפשרות (רחוקה) לדרמטומיוזיטיס, ורצה לתת הפניה לפאנל בדיקות נוגדנים לדרמטומיוזיטיס אך לא הצליח להוציא, ולכן נתן הפניה לראומטולוג. מה זה פאנל בדיקות נוגדנים לדרמטומיוזיטיס? איזה נוגדנים בודקים? תודה

מחלות אוטואימוניות הן קבוצת מחלות שנגרמות בשל תקלה במערכת החיסון, שתוקפת את הגוף עצמו, בין השאר באמצעות ייצור נוגדנים עצמיים וחלבונים מעוררי דלקת (ציטוקינים) נגד רכיבים שונים של הגוף. דרמטומיוזיטיס היא דוגמא למחלה אוטואימונית שגורמת לדלקת של השרירים והעור. בדיקת נוגדנים למיוזיטיס היא בדיקת דם שבודקת נוגדנים עצמיים ספציפיים (מי יותר ומי פחות) למחלה הזו. לדוגמא- אנטי JO1, אנטי MI2 ועוד.. רשימה של 6-8 נודגנים.

מנהלי פורום לופוס