חשד למחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  לופוס

27/04/2022 | 22:05 | מאת: טלי

שלום. אני בת 33 מזה כחמש וחצי שנים עם פריחה לא מוסברת. עשיתי לפחות כ 6 ביופיסות ולא נמצא דבר מוגדר. בתחילה היה אבחנה לויסקוליטיס ואחכ ל prp . אבל לא חד משמעי בשנת 2019 נמצא ana חיובי טייטר 1;160 אבל מאז 3 בדיקות ונמצא שלילי. ברקע הפלות רבות ספטיות וסיבוכי הריון כולל היפרדות שליה וכו'.אנדומטריוזיס ותופעת רינו. לאמא סקלרדורמה שורה תחתונה - בבדיקות לא הועלה משהו חד משמעי.כן קיים חשד ללופוס..כי בנוסף הפריחה מחמירה מאד בשמש. היא נמצאת על כ 80 אחוז משטח הגוף . השאלה אם ניתן לשייך ללופוס ולהתחיל טיפול. הומלץ לי עקב הפריחה הממושכת שמתנהגת המחלה אוטואימונית ומגיבה טוב מאד לפרדניזון .על mtx. וגם פלקוויל. אני חוששת. עדיין לא התחלץי טיפול. מה דעתכם?

שלום רב, מהדברים שכתבת בהחלט נראה שיש חשד סביר לבעיה אוטואימונית וטיפול בMTX או פלקווניל נשמע סביר. כמובן שלא ניתן להמליץ על טיפול דרך הפורום, אולם עולה שאת נמצאת במסגרת ברור וטיפול טובה. תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה

28/04/2022 | 17:51 | מאת: טלי

השאלה. א.אם הטיפול יכול לגרום לתופעות לוואי ולנזק לטווח הקרוב..רחוק ? ב. במידה ולא אקבל טיפול זה יכול להתפתח עןד ? כי כרגע זה בעיקר הפריחה ולאחרונה החל קצת כאבי מפרקים...

בפורום אני יכול לתת רק תשובות כלליות- אם אכן מדובר במחלה אוטואימונית ואת לא מקבלת טיפול, אפשרי שתהיה החמרה. לגבי הטיפול התרופתי שהזכרת, במידה והוא נעשה בפיקוח ומעקב מסודרים, הסיכוי לפגיעה ולנזק הוא נמוך ביותר. בהרבה בריאות ושבת שלום

29/04/2022 | 10:03 | מאת: טלי

תודה רבה!

מנהלי פורום לופוס