לופוס עורי או רוזציה? המשך בירור

דיון מתוך פורום  לופוס

13/03/2022 | 19:14 | מאת: תמר

ד"ר שלום. היום היתי במרפעת עור באיכילוב. רופאה בדקה אותי ואמרה שפריחה שלי נראה לרוזציה כי רעה גם טפיל בפנים בעזרת מחשיר שהיה לה. כמו כן לקחו לי דגימה שיפשוף מהעור הפנים. בנוסף התייחסה שכל הנוגדניים שליליים ולא נראה לה לופוס. מחר יש לי תור גם אצל ראומטולוג. אני בכל זאת מודגת. לא רוצה שהתפספס לופוס עורי. כי הבנתי שבמצב של לופוס עורי ANA יכולה להיות שלילי. אין לי שום סימנים נוספים... תודה רבה לך. תמר

אם הפריחה חולפת עם הטיפול כנגד הטפיל וכל הנוגדנים שליליים (כולל ANA), אז ככל הנראה לא מדובר בלופוס. הראומטולג יוכל לחזק את הנקודה הזו. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס