נטילת 300 מג פלקווניל

דיון מתוך פורום  לופוס

07/03/2022 | 13:53 | מאת: אנונימית

במקרה שצריך ליטול 300 מג פלקווניל , האם כדאי לקחת כדור וחצי או יום אחד ויום שניים? האם כשחותכים את הכדור לשניים זה יכול לגרום לתופעות לוואי? תודה

מותר לחצות כדור שמסומן בקו חיתוך במרכזו. פלקווניל אינו כזה. לא צפויות תופעות לוואי, אולם כשחוצים כדור שאינו מסומן, חלוקת החומר הפעיל יכולה להיות לא שווה בעליל (למשל, 90-10%). לכן, כדי לקחת 300 מ"ג ביום, אפשר לקחת יום כדור אחד ויום למחרת שניים (לסירוגין) כך שיוצא ממוצע 300 מ"ג ליום.

מנהלי פורום לופוס