igg4 disease ו periorbital edema

דיון מתוך פורום  לופוס

12/12/2021 | 23:36 | מאת: מעיין

שלום דוקטור האם מחלת igg4 disease יכולה לעשות periorbital edema.והאם יכול להיות שמחלת igg4 disease תהיה 20 שנה וכל ביטוייה יהיו רק הגדלת כבד וטחול ונטיה לדימומים ורק אחרי 19 שנה periorbital edema תודה רבה

שלום רב, מחלת IGG4 נגרמת כתוצאה מהסננה של לימפוציטים שמייצרים ומפרישים IGG4. במידה ויש הסנהנ של הכליות, כתוצאה ממעורבותן יכול להיווצר מצב של בריחת חלבון ומכאן בצקות (גם) סביב העיניים. הקשר נוסף הוא מעורבות המחלה (הסננה) בשרירי העין, ומכאן עיניים נפוחות (ובולטות בעיקר). מאפיין נוסף הוא הגדלה של בלוטות לימפה (פחות מתאים להגדלה של טחול וכבד בלבד, אולם אפשרי). האבחנה נעשית לעיתים ע"י ביופסיה של איבר חשוד כנגוע, בקונסטלציה קלינית והדמייתית מתאימה, לרוב רמה מוגברת של IGG4 בדם ושלילת מחלות אחרות (אוטואימוניות, זיהומית ואונקולוגיות). בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס