שילוב של מחלות והאם יש טיפול אחד שיכול לעזור לשניהם

דיון מתוך פורום  לופוס

07/11/2021 | 21:32 | מאת: נופר

שלום דוקטור בעבר סבלתי ממחלת קרוהן עד שהתאזנתי יפה על זריקות הומירה עד כדי שעכשיו המחלה לא פעילה תחת הטיפול הבעיה היא שכבר 3 שנים אני סובלת מדלקות פרקים בכפות הרגליים בשני הצדדים שלדעת הרופא זה ספונדילוארטרופתיה האם יש תרופה שיכולה לפתור את 2 הבעיות .האם סטלרה או קסלג'אנז יכולים לעזור לדלקת המפרקים תודה רבה

אם מחלת המעי מאוזנת אולם קיימת מחלת מפרקים דלקתית פעילה, כדאי-בתיאום עם הגסטרואנטרולוג- לשקול החלפת טיפול. סטלרה, קסלג'אנז וגם בולם TNF אחר הם אופציה. תלוי בחומרה הבעיה בכפות הרגליים, לפעמים אפשר לשקול טיפולים מקומיים (הזרקות, פיזיוטראפיה, מדרסים) וגם תוספת של סלאזופירין לטיפול בהומירה. לפעמים בדיקת MRI של כפות הרגליים יכולה לעזור לקבוע אם אכן מקור הכאב הוא דלקת פעילה. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס