סיבוך בכליה וקשר ל PAN

דיון מתוך פורום  לופוס

28/10/2021 | 21:02 | מאת: גליה

שלום דוקטור אחי עם כליה יחידה עם אבחנה של Polyarteritis nodosa. הוא בתחילה טופל אבל הפסיק לטפל על דעת עצמו .הוא אושפז בבית חולים עם קריאטנין 4.8 עם אוריאה של 110 וזרחן 5.1 ,סידן תקין .בדיקת הדם האחרונה שלו היתה ב 2018 אז היה הקריאטנין 1.2 ,באיסוף שתן גם מ 2018 היה חלבון 400 מיליגרם .והיה גם מיקרוהמטוריה ANA עם פטרן ו IF בעבודה .בדיקת קריטידיאה בעבודה אבל חיובי במולטיפלקס ל ANTI DS DNA בטיטר נמוך 9 ,ANTI SCL70 חיובי מעל 8 .ANCA ו APLA שלילים .הרופאים חושבים על כמה אפשרויות שאחת מהם היא שזה נזק איסכמי כתוצאה מ PAN ורוצים לעשות ביופסית כליה .עוד אפשרות שזה אי ספיקת כליות חריפה על כרונית המשנית לוסקוליטיס 3. אי ספיקת כליות חריפה על כרונית על רקע שימוש בנוגדי דלקת לא סטרואידליים [אחי לקח לאחרונה תרופה כזאת ] והשאלה שלי האם אין דרך לברר את זה עם US דופלקס לפני ואולי למנוע ביופסיה אם יראו שאין זרימת דם טובה לכליה בגלל ה PAN .מה דעת הדוקטור על זה . בנוסף רציתי לדעת מה הטיפול של נזק איסכמי כתוצאה מ PAN והאם זה שונה מהטיפול על רקע וסקוליטיס .האם הטיפול הוא בתרופות כנגד מערכת החיסון או טיפול מכני לפתיחת ההיצרות תודה רבה

שלום רב, אכן מקרה מורכב מאוד. לדעתי כדאי לבצע ביופסיה של הכליה כי היא תוכל לנסות לענות על השאלות ששאלת. הביופסיה, יחד עם כל הנתונים האחרים, יוכלו לקרב את ההחלטה הטיפולית הנכונה. בדר"כ בPAN הנזק הכלייתי נובע מהפרעה לאספקת דם לכליה, אולם ככל הנראה יש אבחנה מבדלת ויכולות להיות סיבות אחרות, כפי שציינת בעצמך. אם ההפרעה לזרימת הדם נגרמת מתהליך דלקתי (כמו בPAN), צריך טיפול נוגד דלקת (כמו למשל סטרואידים). בהצלחה

מנהלי פורום לופוס