נטילת תרופות עם לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

07/10/2021 | 11:18 | מאת: אופיר

שלום, בת 52, 8 חודשים לאחר הפסקת מחזור רופא הנשים המליץ לי לקחת DUPHASTON 10Mg+EVOREL 50 איני סובלת מתופעות גיל המעבר, מלבד מיומות ברחם ובשחלה, האם יש התווית נגד לתרופות אלו וללופוס? תודה רבה

אין בהכרח התוויות נגד, אולם אסטרוגן נקשר לעיתים למצב של קרישיות יתר או שעלול לגרום בנסיבות מיוחדות להתלקחות של לופוס (למשל, אם יש נוגדנים של קרישיות יתר, קל וחומר מחלה שכוללת קרישיות יתר) ולכן עדיף, במיוחד במידה שיש אלטרנטיבה, להימנע מהם.

מנהלי פורום לופוס