תוצאות בדיקת דם במאוחדת

דיון מתוך פורום  לופוס

05/09/2021 | 10:45 | מאת: יעל

שלום, ראיתי בתשובות קודמות, שתוצאות בדיקת דם בקופות לא תמיד אמינה. (לא מצאתי שאלה על הקופה שלי, אז שואלת למרות שיש שאלות דומות, ותודה רבה לך על האפשרות לשאול) עשיתי בדיקה במאוחדת בגלל כאבי פרקים, יצא ANA MULTIPLEX חיובי ANTI DS DNA 16 (תקין זה 0-5) כל שאר הנוגדנים שליליים. כתוב למטה - ANA בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנל במקביל רופא המשפחה הפנה לראומטולוג, ולא הסביר כלום. והתורים לראומטולוג לעוד הרבה זמן. האם הבדיקה בוצעה בשיטה טובה? או שצריך לחזור עליה בשיטה אחרת? אם התוצאה אמיתית, האם רמה של 16 יכול לסמן מחלה, או שזה נמוך מדי ויכול להיות שיצא חיובי אבל אין לי מחלה ואין מה להתייחס לערך נמוך כזה? (ראיתי שחולים כותבים פה על רמות של מעל 100...). תודה לך על האפשרות להתייעץ קצת. שנה טובה

05/09/2021 | 10:47 | מאת: יעל

ואם זה משנה, אני בת 30

הי, אכן הבדיקה חיובית (ANA ואנטי DNA) אולם לא בשיטה אמינה. בדיקת מולטיפלקס בודקת הרבה אנטיגנים ומכאן יתרונה (הרבה תוצאות בבדיקה אחת) אולם גם חסרונה (אמינות). המעבדה אמורה באופן אוטומאטי להשלים את הבדיקה באימות ע"י שיטה אחרת (אימונופלורוסנס -ANA, קריטידיה - אנטי DNA). יתכן שהתשובה תתעדכן בהמשך, אם לא, בקשי לחזור עליהן. שנה טובה!

05/09/2021 | 18:30 | מאת: יעל

תודה רבה דר' וולמן

מנהלי פורום לופוס