לופוס ואנטי פוספוליפיד

דיון מתוך פורום  לופוס

25/08/2021 | 18:22 | מאת: לילי

שלום רב נוטלת קומדין ופלקוניל סובלת מלופוס ואנטיפוספוליפיד.עשיתי 2 חיסונים חוששת מהשלישי שכן אחרי החיסון השני c3 וגםc4 ירדו . האים חיסון שלישי עלול לפגוע בי? האים יש מידע בנושא זה והאים הצטבר מידע האים מחלת הקורונה מחמירה את המצב שלחולי לופוס ואנטיפוספוליפיד? תודה רבה

זה נושא לדיון עם הראומטולוג שלך. אם הייתה התלקחות קלינית (ולא רק מעבדתית) אחרי החיסון השני, אולי אפשר לבדוק נוגדנים לקורונה ועל פי התוצאה להחליט על הצעד הבא. אם רק הייתה ירידה במשלים, תלוי בכמה ירד והאם היו דברים נוספים נילווים. באופן כללי ניתן לומר, שעל סמך הנתונים המצטברים בארץ ובעולם, תועלת החיסון (השלישי ובכלל) עולה לאין ערוך על החסרונות. בהצלחה.

מנהלי פורום לופוס