נטילת טרוקסימה במקום מבטרה

דיון מתוך פורום  לופוס

28/07/2021 | 13:36 | מאת: יונתן

שלום רב האם הביטחון שטרוקסימה זהה למבטרה היא פר כל מחלה לגופה .כלומר שאם רואים במחקר שהתרופה יעילה למחלה X ,עדיין אין ביטחון שהתרופה יעילה למחלה Y ,או שמכיוון שזה הוכח במחלה אוטואימונית אחת היא טובה לכל סוגי המחלות האוטואימוניות .אני שואל זאת כי יש לי מחלה אוטואימונית נדירה סוג של נוירופתיה אוטואימונית ובסוג הספציפי של המחלה אין מחקר על תרופה זו תודה רבה

תרופה ביוסימילארית הינה תרופה ביולוגית שעל פי המחקרים דומה כמעט באופן זהה ביעילות ובבטיחות לתרופתה המקור (מבטרה). כלומר, בכל מחלה שבגינה צריך לתת מבטרה, תרופה ביוסימילארית אמורה לתת אותו מענה בדיוק (אחרת לא הייתה נקראת ביוסימילארית). לגבי מקרים ספציפים- צריך לברר עם הרופא המטפל אם יש חריגים בהנחה הזאת. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס