קפילורוסקופיה חיובית.

דיון מתוך פורום  לופוס

16/07/2021 | 14:41 | מאת: שירה

אשמח לדעתכם. מטופלת אצל ראומטולוג למציאת הבעיה שלי מזה מספר שנים. סובלת מכאבים בבטן העליונה ובית החזה עם הקרנה לגב, כמו מחוך שברור לי הפלג הגוף העליון. מגוון בדיקות מרובות לא מצאו את הסיבה, ורק בדיקת קפילורוסקופיה שלכאורה לא קשורה, שנשלחתי עי הראומטולוג שעשו לי יצאה לא תקינה. ברקע יש לי אפלא ואני מקבלת אספירין . מה יכולה לרמז הבדיקה הלא תקינה של הקפילריות בעצם? תודה לכם ❤️

קפילרוסקופיה היא בדיקה בלתי- פולשנית של נימי הדם הממוקמים סביב עור הציפורן, באמצעות מכשירי הגדלה אופטיים. באמצעותה ניתן להבחין בתכונות הנימים, צורתם, צפיפותם, שינויי קוטר, מיקרו-דימומים, קרישי דם, אופי הזרימה, ותצפיות ומדידות של שינויים נוספים. הבדיקה מסייעת באבחנה המבדלת של מחלות אוטואימוניות, ובמיוחד מחלות רקמת החיבור ובתופעות מסוג Raynaud באנשים עם תסמונת APLA לרוב נראים דימומים (שיכולים, אגב, להופיע אחרי חבלות קלות באצבעות).

מנהלי פורום לופוס