נשירת שיער קיצונית מאוד

דיון מתוך פורום  לופוס

07/07/2021 | 21:24 | מאת: תמי

ביצעתי שלל בדיקות לחשד ללופוס למעט Rnp + rnpa 4.5 כול שאר הבדיקות לנוגדנים תקינים. כולל c3 c4 + בדיקת ביופסיה של העור תקינה גם היא ובדיקות כימיה וספירת דם תקינות. אנטי ויסקולר יצא חיובי אך בטיטר שלילי. נאמר כי אין מספיק קריטריונים לאבחון לופוס. סובלת מאדמומיות בעור, צריבה של העיניים ונשירת שיער קיצונית מאוד. האם ייתכן שמדובר בלופוס? אלו בדיקות נוספות כדאי לבצע? והכי חשוב לי האם יש דרך לעצור את הנשירה במידה ומדובר בלופוס?? ויטמינים לא עוצרים את הנשירה. אודה לתשובתך.

אבחנה של לופוס אכן מבוססת על מספר פרמטרים- קלינים, מעבדתיים. לעיתים אם יש ספק לגבי אמינות בדיקות נוגדנים עצמיים, אפשר לחזור עליהן תוך כדי מעקב במרפאה. אם ביופסיית עור מהפריחה, בדיקת רופא עיניים וכל שאר בדיקות המעבדה תקינות, זה מה שהייתי עושה.

מנהלי פורום לופוס