תוצאת ana חיובית וכאבי פרקים

דיון מתוך פורום  לופוס

04/07/2021 | 15:59 | מאת: ניר

שלום רב, יש לי תוצאת ana חיובית 1:320 מנומר. רציתי לדעת מה זה מסמל בעצם.. בנוסף לכך יש לי כאבי פרקים אך ללא דלקות.

הי, ANA חיובי 1:320 יחד עם כאבי מפרקים מעלה שאלה לגבי נוכחות מחלה דלקתית, כולל דלקת מפרקים. אבל חשוב לציין כי אין הדבר אומר באופן אוטומאטי שיש מחלה דלקתית, מכיוון שלא כל כאב מעיד על דלקת ולא לכל בדיקת ANA יש חשיבות. חשוב לעשות אינטגרציה של התלונות, בדיקה גופנית, סיפור משפחתי ובדיקות מעבדה רבות נוספות. מקובל שההערכה מתבצעת ע"י ראומטולוג. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס