ערכים גבוהים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  לופוס

10/06/2021 | 17:01 | מאת: מיכאלה

שלום רב בת 55 חולת קרוהן. בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה נכתב DNA (ds) ab13 כאשר הערך המקסימלי התקין הוא 6 אציין כי ספירת הדם תקינה Complement c3,c4,rheumatoid factor תקינים מצורף קישור שבו ניתן לראות את שאר בדיקות הדם השונות שהרופאה נתנה https://ibb.co/k6957fP רציתי לשאול מה יכול לגרום לעליה בערכים הנ״ל? האם יכול להיות שמדובר בסרטן? תודה מראש

10/06/2021 | 21:32 | מאת: מיכאלה

בבדיקת dna שבוצעה לפני חמש שנים ערך הdna היה תקין והיה 4 מה יכול לגרום לעליה הזאת? האם סרטן יכול לגרום לעליה כזאת? תודה

11/06/2021 | 15:13 | מאת: מיכאלה

אם ברשותך אפשר עוד שאלה ראיתי בויקיפדיה שמיאלומה יכולה לגרום לעלייה בערך הנ״ל There is little evidence supporting the association between anti-dsDNA antibodies and other diseases. Occasionally the monoclonal proteins produced by myeloma patients can be anti-dsDNA. האם זה באמת נכון? האם העובדה שרק ערך זה גבוה וכל שאר הערכים תקינים יכולה לרמוז שמדובר במחלה סרטנית? תודה

הי מיכאלה. לא הייתי חושב בכלל על סרטן. הערך שציינת (אנטי DNA) הוא אמנם חיובי, אולם כמעט תקין. אפשר לבדוק אותו שוב, בשיטת בדיקה מדויקת יותר שנקראת קריטדיה. תבקשי מהרופא ששלח את הבדיקה. בהצלחה, ד"ר וולמן

מנהלי פורום לופוס