האם טוגרטול מחמיר לופוס ?

דיון מתוך פורום  לופוס

29/05/2021 | 23:34 | מאת: אנונימית

שלום ד״ר יונתן ,מה שלומך ?,שאלה שמטרידה אותי כמישהי שבעבר אובחנה בלופוס שנשלל כיום וחוששת שנפלה טעות בשלילת האבחנה ,ונטלה בין היתר טוגרטול בכל התקופה .השאלות המרכזיות:מה ההשפעות של התרופה טוגרטול על מחלת הלופוס ?האם מומלץ ליטול אותה כשיש מחלה כמו לופוס ?מה ההשלכות של נטילת תרופה כזאת למחלת לופוס .שאלה נוספת האם טוגרטול עשוי להפוך לופוס זמני לקבוע ?אודה על תשובות כנות ומהירות .כל טוב

חולי לופוס יכולים לקחת טגרטול, במידה ויש צורך. צריך לדעת שישנן תרופות (לא מעט) שתיאורטית יכולות לגרום ללופוס- התופעה נקראת drug induced lupus- שזו מחלת לופוס קלה יחסית שאמורה לחלוף אחרי הפסקת הטיפול. גם טגרטול נמצא ברשימה. ניתן להיעזר באבחון עם בדיקת דם שנקראת אנטי היסטון, אולם לזכור שנוכחותה אינה קובעת בהכרח את האבחנה, ולהיפך, אם היא שלילית-אין זה שולל את האבחנה.

מנהלי פורום לופוס